top of page

Psykoterapiaa, palvelut perheille
& pariskunnille

Psykoterapiaa ja tukea perheille ja pareille

Tarjoan tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen perheen eri elämänvaiheissa. Olen valmistunut pari- ja perhepsykoterapeutiksi joulukuussa 2022.  Vastaanottoni on tällä hetkellä Helsingissä Kampissa.  Myös etävastaanotto tai kotikäynnit (tietyille alueille) onnistuvat. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää. Lisätietoa minusta psykoterapeuttina löytyy tämän linkin takaa.

PARIPSYKOTERAPIA

Kaikki parisuhteet kohtaavat karikoita. Erityisesti perhetilanteen muuttuessa voi parisuhde helposti ajatuta kriisiin. Myös arjen haasteet, niin kuin valvottava lapsi tai työstressi voi kuormittaa parisuhdetta. Paripsykoterapiaan tullaan yleensä kumppanin kanssa. Työskentelyn lomassa voidaan sovitusti tavata myös kahdestaan. Vastaanotolle kannattaa hakeutua jo pienten haasteiden kohdatessa, esim. jos tuntuu siltä että yhteys kumppaniin on katoamassa. Pieniä haasteita kohdatessa voi muutama tapaaminen olla riittävä. 

Usein parit tulevat hakeutuvat paripsykoterapiaan kun parisuhde on kriisissä. Silloin tapaamisia yleensä tarvitaan myös useampi.  

Paripsykoterapia voi olla myös KELAN tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa.

YKSILÖPSYKOTERAPIA

Tarjoan myös yksilöpsykoterapiaa itsemaksaville asiakkaille. 

PERHEPSYKOTERAPIA

Perhepsykoterapiaan voidaan hakeutua monenlaisesta syystä. Syynä voi olla hankalat suhteet ja isot ristisriidat tai jonkun perheenjäsenen vakava sairaus. 

Perhepsykoterapiasta voi olla  hyötyä myös erilaisissa elämän kehitys- ja elämänvaiheiden kriisit, niin kuin esim. murrosikä, avioero, uusperhe tai läheisen kuolema. 

Perhepsykoterapialla vahvistetaan tai luodaan uudelleen perhesuhteita, tuetaan perheen kommunikointia ja vuorovaikutusta, luodaan yhteistä ymmärrystä, tuetaan yhteistä ongelmanratkaisua. 

Joskus asiat ratkeavat hyvinkin nopeasti, joskus aikaa tarvitaan enemmän. 

Perhepsykoterapiaprosessia tavataan perhettä erilaisissa kokoonpanoissa, tarkoituksena on, että kaikki tulevat kuulluksi.

Perhepsykoterapia voi olla myös KELAN tukemaa. kuntoutuspsykoterapiaa. 

VANHEMMUUDEN TUKI

Raskaus tai lapsen saaminen ja kasvava lapsi voi aktivoida erilaisia ajatuksia, tunteita ja pohdintoja. On luonnollista, että vanhemmat kokevat ajoittain epävarmuutta ja haasteita. Jos tilanne kuitenkin pitkittyy, niin se voi johtaa vakavampiin ongelmiin. 

Vastaanotolla pääsee pohtimaan
ja keskustelemaan vanhemmuuden herättämistä, joskus vaikeistakin tunteista. Vastaanotolle voi tulla yksin tai puolison ja/tai lapsen kanssa. 

Joskus yksi käynti on riittävä, joskus käyntejä tarvitaan muutama. 

bottom of page